Bu Blogda Ara

5 Aralık 2017 Salı

10 Adımda 2018 Model ChatBot'lar ile Dijital Dönüşüm

Neden ChatBot Çözümleri

2016 ChatBot'ların yeniden doğduğu, 2017 emeklediği, 2018 ise koşmaya başlayacağı yıl olarak görülebilir. Mesajlaşma arayüzünde yaşayan ChatBot'lar az yada çok yeni ve etkin bir iletişim arayüzü sunarken yıllardır konuşulan yapay zekanın da dünyamıza açılan penceresi haline geldiler.

ChatBot'un vadettiği değişim "sınırsız" yeni bir etkileşim. Bir mobil uygulamada şuraya tıklayınca şu olur tasarımı, yerini istediğini söyleyen bir kullanıcı ve onu anlayan bir ChatBot arasındaki, sınırı iletişim gücü olan bir deneyime dönüşüyor.

Artık kuralları kullanıcılar koyuyor, teknolojinin amacı ise kullanıcıların taleplerini karşılamak. İnsanın kendini tamamlama dürtüsü, tepki verse de ChatBot'larla iletişim kurmaya ve teknolojinin ara katman olmaksızın kullanıldığı farklı bir döneme yakınsamaya koşar adım ilerliyor.



2018 Model ChatBot Özellikleri


1- Asistan ve arkadaş: ChatBot'ların kullanıcılarla kurdukları ilişkinin proaktif olması oldukça önemli. Sadece komutları uygulayan bir ChatBot'un 2018 model olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu açıdan yeni dönem, ChatBot'ların daha kişisel ve etkin bir asistan görevi göreceğine işaret ediyor.

2- Tam zamanında ve yerinde etkileşim: Bir ChatBot için zamanlama ve yerinde reaksiyon vermek çok önemli. Bir arkadaşınızla sohbet ederken sizi mutlu eden şey sözlerden çok o sözlerin edildiği ortam ve zamandır. Aynı şekilde ChatBot'un kullanıcıyla kurduğu ilişki için de bu senkron çok önemlidir.

3- Dilinizden anlayan: ChatBot'a soru sordunuz anlamadı, aynı soruyu başka şekilde sordunuz yine anlamadı. Kullanıcı bu tip bir durumda epey sinirlenir. Bu kızgınlık, bir uygulamaya duyulandan daha derin ve etkindir. Bu sebeple, ChatBot kullanıcı ile sürekli bir ilişki kurmalı, sadece anladığı değil anlamadığı sorular için de bir stratejisi olmalıdır.

4- Kişilik sahibi: İnsanlar ChatBot'un bir robot olduğunu bilmek istiyorlar. Buna rağmen ChatBot'a ilk sordukları sorular ChatBot'un kişiliğini anlamalarını sağlayacak sorular. İnsanlar bir şekilde bu özgür etkileşim alanında, ChatBot ile ortak bir bağ oluşturmak için içgüdüsel bir çaba harcıyorlar.

5- Yönlendiren: Bir ChatBot'un sadece edilgen şekilde kullanıcı tarafından yönlendirilmesi doğru değildir. Öncelikle ChatBot'un yönlendirdiği bir diyalogda, ChatBot çok daha zeki bir iletişim akışı yaratabilir. Buna ek olarak, ChatBot hedeflediği sonuçlara da daha hızlı ulaşabilir.

6- IoT'nin kapısı ChatBot : Çocukken eşya yada oyuncaklarla konuşma çabamızın altında canlı cansız iletişim kurma dürtümüz vardır. İşte her şeyin internete bağlandığı günümüzde, buzdolabınızla konuşmak için ChatBot'lardan daha iyi bir arayüz düşünülemez.

7- Sorun çözen ve Veri Merkezli (Data Driven): Çevrenizde en sevdiğiniz insanlar, sorunlarınızı çözen insanlardır. İşte ChatBot'lar açısından da aynı şey geçerlidir. Hatta sorunun farkında olmayan bir ChatBot, kullanıcı tarafından kabul görmez. Ek olarak, veriyi merkeze alan bir ChatBot, gerek veri üretimi, gerekse verinin etkin kullanımı için biçilmiş kaftandır.

8- Sürekli gelişen: İnsanları en ilginç kılan şey sürekli gelişme dürtüsüdür. Bu iki açıdan önemlidir, bir algılar sürekli gelişir ve dünyayı daha iyi anlarız, iki değişim bizi diğer insanlar için sürekli ilginç ve saygın kılar. Bu durum ChatBot'lar için de aynen geçerlidir.

9- ChatBot her yerde: ChatBot'lar Facebook Messenger, Whatsapp, Slack, Skype ve daha bir çok ortamda size kolaylıkla ulaşabilirler. Kritik olan bu çok kanallı deneyimin merkezdeki tek bot ile yönetilmesidir. Yani aynı ChatBot farklı kanallarda aynı deneyimi sunabilmelidir.

10- Dijital dönüşümün 7/24 çalışanı, ChatBot : Dijital dönüşümden söz ediliyorsa en kritik olan bu dönüşümün merkezinde olan insanın sanal asistanlarla ortak bir deneyim oluşturmasıdır.


2018 Model ChatBot'la için

hızlıYOL Teknoloji olarak, Türkiye'de ve yurt dışında ChatBot projeleri geliştiren bir firmayız. İnsan kaynakları, satış, satış sonrası destek, inşaat veya fabrika alanlarında 2018 model ChatBot projeleri için geç kalmayın.

1 yorum:

  1. Titanium Art and Design | TITONICART.com
    TITONICART.com is the perfect ford escape titanium 2021 place to get together. T-Shirts and t-shirts titanium framing hammer are what you're titanium rings for women looking for, and T-Shirts, T-Shirts, black titanium fallout 76 T-Shirts, T-Shirts, titanium white octane blueprint T-Shirts, T-Shirts

    YanıtlaSil