Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Kurumsal Teknoloji Çözümlerinde Yapılan 10 Büyük Hata

Kurumsal Teknoloji Çözümlerinde 10 Hata

Bu yazımızda tecrübelerimize dayanarak kurumsal çözümlerde yapılan en önemli 10 hatayı sıralayacağız.



1- Beklentileri yüksek tutmak. Yüksek beklentilerle çıkılan projelerde bütçe, kaynak ve süre dengesi bozulmakta, projenin başarısız olma ihtimali artmaktadır.

2- Kullanıcı Deneyimini Önemsememe. En basit projeden en karmaşığına mutlaka kullanıcı deneyimi göz önüne alınmalıdır. Şirket içi bir uygulama olsa dahi kullanıcıların yaşayacakları kötü bir deneyim projeye zarar verecektir.

3- Projeye sadece yönetici bakış açısı ile yaklaşmak. Evet karar verme yetkisi yöneticilerdedir. Ama sadece kendi sorunlarına odaklanan bir yönetici büyük resmi göremez hale gelir.

4- Günah keçisi aramak. Günah keçisi aranan şirketlerde, inovasyon projelerinde çalışanlar insiyatif almaktan kaçınırlar. Bu sebeple proje ekibinin projeye katkısı düşer.

5- Rakip şirket kullanıyor diye yazılım seçmek. Evet benchmark önemlidir. Rakiplerin teknoloji düzeyi izlenmelidir. Ama tek kriter bu olmamalı, farklılaşarak rekabet avantajı kazanılabileceği unutulmamalıdır.

6- Hedeflerin doğru belirlenmemesi. Ölçülebilir, objektif hedefler konulmazsa projenin başarısı ölçülemez dolayısı ile iyileştirme yapma imkanı azalır. Bu sebeple her projenin KPI'ları üzerinde çalışılmalıdır.

7- Tek kriterin fiyat olması. Özellikle elma ile armutu karşılaştırdığınızda fiyatın bir önemi kalmaz. Ülkemizde yapılan en büyük hata teknik olarak konuyu anlamadan fiyat karşılaştırmasına girmektir. Satış sonrası destek, bakım gibi maliyetler ise çoğunlukla göz ardı edilir.

8- Gereksiz özel istekler. Özellikle paket yazılımlar alındığında özelleştirme noktasında aşırı istekler, daha sonra ciddi sorunlar doğurabilir. Paket yazılımın kurgusunu anlamadan bu tip taleplerin değerlendirilmemesi gerekir.

9-  Pazarlama dokümanlarına dayalı olarak proje geliştirmek. Unutmayın pazarlama faaliyetlerine güvenerek proje hazırlamak projenin gerçek sonuçlarını elde etmenizi engeller. Bu sebeple mutlaka bağımsız kaynaklardan inceleme yapmalısınız.

10- İhtiyaç bağımsız projeler. Şirketinizin ihtiyaçlarını iyi analiz etmeden bir proje geliştirilen bir proje size fayda getirmez. En basit yazılımdan en karmaşık uygulamaya ihtiyaçlarla çözümün ilişkilendirilmesi mutlaka sağlanmalıdır.

Yukarıda belirttiğimiz 10 hata bir çok projeden beklenen faydanın elde edilememesine sebep olur.

Web - ChatBot - Yapay zeka - IoT - Mobil çözümler için kurumsal danışmanlık için hızlıYOL teknoloji olarak sizlere destek verebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder