Bu Blogda Ara

23 Ocak 2017 Pazartesi

ChatBot Nedir?

ChatBot Nedir?

ChatBot farklı mesajlaşma platformları üzerinde çalışan yeni bir arayüz olarak tanımlanabilir. Facebook Messenger, Whatsapp, Slack, Skype gibi mesajlaşma platformları üzerinde çalışabileceği gibi websitesi ya da mobil uygulamadaki chat penceresi üzerinde de çalışabilir.


Arayüz


ChatBot doğru senaryo ile yaklaşıldığında yeni bir kullanıcı deneyimi sunar. Bu açıdan yeni bir arayüz olarak tanımlanabilir. Mesajlaşma arayüzünde menüler, lokasyon paylaşımı, görsellerin paylaşımı ile farklı bir deneyim kurgulanabilir.


Niye ChatBot?


1- Uygulama indirtmek maliyetli olduğundan zaten herkeste yüklü olan mesajlaşma uygulamaları üzerinden müşteriye ulaşmanızı sağlar.

2- Sıkça sorulan soruların cevaplarını ve tekrarlanan süreçleri otomotize etmenizi sağlar.

3- İçerik tabanlı iletişime imkan tanır.

4- Kullanımı kolay bir arayüz ile iletişim sağlar.

5- Kullanıcılarla uzun soluklu ilişki kurmanızı sağlar.

6- Yapay zeka çalışmaları için kolay bir arayüz yaratır.

Bu maddeler daha da arttırılabilir ama unutulmaması gereken doğru bir strateji olmadan ChatBot projelerinin başarılı olamayacağıdır.

Yapay Zeka İşin Neresinde


ChatBot yapay zeka ile iletişim için doğru bir ara yüzdür ama ChatBot'un mutlaka bir yapay zeka üzerine kurulması gerekli değildir.

NLP İşin Neresinde


NLP yazışmanın, yazılım tarafından anlaşılmasını sağlamak için geliştirilen metodolojidir. Farklı seviyerlerde kullanılan NLP ile kullanıcının niyeti tespit edilerek doğru işlemin tetiklenmesi sağlanabilir.

Kullanıcının niyetini anahtar kelimeden yakalamak, cümleyi öğelerine ayırarak analiz etmek ya da test şeklinde adım adım ilerlemenin mümkün olduğunu düşünürsek NLP ChatBot 'un kalitesini arttırmak için önemli olmakla birlikte çok basit bir NLP yaklaşımı ile de başarılı bir ChatBot geliştirilebilir.

hızlıYOL Teknoloji


ChatBot'a ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız bize ulaşın. Bu işi doğru bir strateji ile yapmanıza yardımcı olalım.

0 216 405 10 32
info@hizliyol.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder